Afdrukken

De Vier Broeders is een initiatief van de David Vertegaal, Raphaël van der Velde, Marius Schwartz en Adrie Otte. Wij hebben elkaar leren kennen tijdens onze studie Milieuhygiëne aan de Landbouw Universiteit te Wageningen. De brouwerij is begonnen in Arnhem, maar bevindt zich nu in Zutphen.

 

 

Van links naar rechts: Adrie, Marius, Raphaël en David

 

Tijdens ons tweede studiejaar begonnen wij een risk-club. Eens per 6 weken kwamen we bij elkaar voor een aantal potten risk en daarbij werden al snel de steeds populairdere Belgische speciaalbieren gedronken. De Risk club bestaat sinds 1985 en sinds 1992 gaan wij ook jaarlijks een weekend naar België om een brouwerij te bezoeken en ongestoord te kunnen risken.

 

Tappen op het ONK.


Al snel ontstond de behoefte om deze bieren zelf eens na te brouwen of zelfs te verbeteren. Thans brouwen wij met z''n vieren zo''n 100 liter per keer. De brouwerij moest ook een naam krijgen en zo werd het  De Vier Broeders.

Deze website hebben we opgezet om andere amateurbrouwers te laten zien hoe wij werken, wat voor bier wij maken en waar wij onze inspiratie opdoen. Op onze pagina''s kun je onze installatie zien, lezen wat wij gedurende onze brouwersjaren geleerd, gebrouwen en aan prijzen gewonnen hebben en welke brouwerijen wij hebben bezocht.

 

Beslag maken


Onze bieren zijn niet te koop. Wij zijn amateurbrouwers en willen de markt voor professionele brouwerijen niet verpesten. Wij brouwen uitsluitend voor eigen gebruik en willen dit voorlopig ook zo houden. Op deze site dus geen bestelformulieren of de mogelijkheid tot het aanvragen van een rondleiding.

Veel plezier met onze site!