Eindelijk vonden wij weer eens tijd om gezamenlijk te brouwen en deze keer werd het een Amerikaanse Pale Ale. Met mooi weer erbij was dat geen straf.
Hier het recept:
BrouwHulp Recept uitdraai
Basis
Omschrijving |
Waarde |
Kenmerk |
VB053 |
Naam recept |
Uncle Sam |
Brouwdatum |
20-06-2015 |
Biertype |
Pale Ale (American) |
Volume |
50,0 |
Begin SG |
1,049 SG |
Eind SG |
1,008 SG |
Schijnbare vergistingsgraad |
89,3% |
Alcoholgehalte |
5,4 vol.% |
Berekende kleur (Morey) |
11 EBC |
Berekende bitterheid (Tinseth) |
32 IBU |
Brouwzaalrendement |
75,4 % |
Kooktijd |
90 min. |
Water en brouwzouten
Hoeveelheid |
Ingrediënt |
29,00 l |
Water uit Zutphen |
4,00 g |
CaSO4 |
13,35 ml |
Melkzuur |
20,22 l |
Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
Ca |
Mg |
Na |
HCO3 |
Cl |
SO4 |
97 mg/l |
12 mg/l |
69 mg/l |
215 mg/l |
97 mg/l |
117 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
Hoeveelheid |
Naam |
Mouterij |
Kleur |
% |
6,984 kg |
Premium pilsmout |
Weyermann |
2 EBC |
65,0 % |
3,223 kg |
Pale mout. Maris Otter |
Thomas Fawcett and Sons |
5 EBC |
30,0 % |
0,537 kg |
Cara 120 |
Dingemans |
120 EBC |
5,0 % |
Maischschema
Omschrijving |
Temperatuur |
Stap tijd |
Rust tijd |
Beslagdikte |
Amylaserust |
67,0 °C |
2 min. |
60 min. |
2,7 l/kg |
Hop
Hoeveelheid |
Naam |
Type |
% alfazuur |
Kooktijd/toevoeging |
IBU |
20,0 g |
Magnum |
bellen |
10,3% |
60 min. |
8,0 IBU |
11,0 g |
Columbus |
pellets |
12,3% |
30 min. |
4,4 IBU |
68,0 g |
Simcoe |
bellen |
11,7% |
10 min. |
11,1 IBU |
75,0 g |
Simcoe |
bellen |
11,7% |
7 min. |
9,1 IBU |
67,0 g |
Simcoe |
bellen |
11,7% |
0 min |
0,0 IBU |
89,0 g |
Centennial |
bellen |
8,0% |
koudhop |
0,0 IBU |
Gist
Hoeveelheid |
Naam |
Type |
33,0 g |
Safale American (US-05) |
bovengist |
Vergisting
Kenmerk |
Waarde |
Starttemp. vergisting |
17,0 °C |
Max. temp. hoofdvergisting |
18,0 °C |
Eind temp. hoofdvergisting |
18,0 °C |
Eind SG hoofdvergisting |
1,009 SG |
Schijnbare vergistingsgraad |
88,0% |
Start nagisting |
27-06-2015 |
Temp. nagisting |
15,0 °C |
Temp. lagering |
0,0 °C |