Eindelijk vonden wij weer eens tijd om gezamenlijk te brouwen en deze keer werd het een Amerikaanse Pale Ale. Met mooi weer erbij was dat geen straf.

 

Hier het recept:

BrouwHulp Recept uitdraai

Basis

Omschrijving

Waarde

Kenmerk

VB053

Naam recept

Uncle Sam

Brouwdatum

20-06-2015

Biertype

Pale Ale (American)

Volume

50,0

Begin SG

1,049 SG

Eind SG

1,008 SG

Schijnbare vergistingsgraad

89,3%

Alcoholgehalte

5,4 vol.%

Berekende kleur (Morey)

11 EBC

Berekende bitterheid (Tinseth)

32 IBU

Brouwzaalrendement

75,4 %

Kooktijd

90 min.

Water en brouwzouten

Hoeveelheid

Ingrediënt

29,00 l

Water uit Zutphen

4,00 g

CaSO4

13,35 ml

Melkzuur

20,22 l

Spoelwater

Waterprofiel behandeld water

Ca

Mg

Na

HCO3

Cl

SO4

97 mg/l

12 mg/l

69 mg/l

215 mg/l

97 mg/l

117 mg/l

Vergistbare ingrediënten

Hoeveelheid

Naam

Mouterij

Kleur

%

6,984 kg

Premium pilsmout

Weyermann

2 EBC

65,0 %

3,223 kg

Pale mout. Maris Otter

Thomas Fawcett and Sons

5 EBC

30,0 %

0,537 kg

Cara 120

Dingemans

120 EBC

5,0 %

Maischschema

Omschrijving

Temperatuur

Stap tijd

Rust tijd

Beslagdikte

Amylaserust

67,0 °C

2 min.

60 min.

2,7 l/kg

Hop

Hoeveelheid

Naam

Type

% alfazuur

Kooktijd/toevoeging

IBU

20,0 g

Magnum

bellen

10,3%

60 min.

8,0 IBU

11,0 g

Columbus

pellets

12,3%

30 min.

4,4 IBU

68,0 g

Simcoe

bellen

11,7%

10 min.

11,1 IBU

75,0 g

Simcoe

bellen

11,7%

7 min.

9,1 IBU

67,0 g

Simcoe

bellen

11,7%

0 min

0,0 IBU

89,0 g

Centennial

bellen

8,0%

koudhop

0,0 IBU

Gist

Hoeveelheid

Naam

Type

33,0 g

Safale American (US-05)

bovengist

Vergisting

Kenmerk

Waarde

Starttemp. vergisting

17,0 °C

Max. temp. hoofdvergisting

18,0 °C

Eind temp. hoofdvergisting

18,0 °C

Eind SG hoofdvergisting

1,009 SG

Schijnbare vergistingsgraad

88,0%

Start nagisting

27-06-2015

Temp. nagisting

15,0 °C

Temp. lagering

0,0 °C