Afdrukken

Eindelijk vonden wij weer eens tijd om gezamenlijk te brouwen en deze keer werd het een Amerikaanse Pale Ale. Met mooi weer erbij was dat geen straf.

 

Hier het recept:

BrouwHulp Recept uitdraai

Basis

Omschrijving

Waarde

Kenmerk

VB053

Naam recept

Uncle Sam

Brouwdatum

20-06-2015

Biertype

Pale Ale (American)

Volume

50,0

Begin SG

1,049 SG

Eind SG

1,008 SG

Schijnbare vergistingsgraad

89,3%

Alcoholgehalte

5,4 vol.%

Berekende kleur (Morey)

11 EBC

Berekende bitterheid (Tinseth)

32 IBU

Brouwzaalrendement

75,4 %

Kooktijd

90 min.

Water en brouwzouten

Hoeveelheid

Ingrediënt

29,00 l

Water uit Zutphen

4,00 g

CaSO4

13,35 ml

Melkzuur

20,22 l

Spoelwater

Waterprofiel behandeld water

Ca

Mg

Na

HCO3

Cl

SO4

97 mg/l

12 mg/l

69 mg/l

215 mg/l

97 mg/l

117 mg/l

Vergistbare ingrediënten

Hoeveelheid

Naam

Mouterij

Kleur

%

6,984 kg

Premium pilsmout

Weyermann

2 EBC

65,0 %

3,223 kg

Pale mout. Maris Otter

Thomas Fawcett and Sons

5 EBC

30,0 %

0,537 kg

Cara 120

Dingemans

120 EBC

5,0 %

Maischschema

Omschrijving

Temperatuur

Stap tijd

Rust tijd

Beslagdikte

Amylaserust

67,0 °C

2 min.

60 min.

2,7 l/kg

Hop

Hoeveelheid

Naam

Type

% alfazuur

Kooktijd/toevoeging

IBU

20,0 g

Magnum

bellen

10,3%

60 min.

8,0 IBU

11,0 g

Columbus

pellets

12,3%

30 min.

4,4 IBU

68,0 g

Simcoe

bellen

11,7%

10 min.

11,1 IBU

75,0 g

Simcoe

bellen

11,7%

7 min.

9,1 IBU

67,0 g

Simcoe

bellen

11,7%

0 min

0,0 IBU

89,0 g

Centennial

bellen

8,0%

koudhop

0,0 IBU

Gist

Hoeveelheid

Naam

Type

33,0 g

Safale American (US-05)

bovengist

Vergisting

Kenmerk

Waarde

Starttemp. vergisting

17,0 °C

Max. temp. hoofdvergisting

18,0 °C

Eind temp. hoofdvergisting

18,0 °C

Eind SG hoofdvergisting

1,009 SG

Schijnbare vergistingsgraad

88,0%

Start nagisting

27-06-2015

Temp. nagisting

15,0 °C

Temp. lagering

0,0 °C